sâmbătă, 29 octombrie 2016

POSTA ROMANA PARTE SI DIN VIATA MEA - SCRISOARE DESCHISA D-LUI PETRESCU

Srisoare deschisa, nu este prima, poate fi si ultima
d-lui Alexandru Petrescu Director General
si membru in CA la Compania Nationala Posta Romana S.A.

Am sa incerc sa fiu cat mai scurt.
Daca erati atat de destept, precum incercati sa va laudati prin cv-rile postate prin declaratiile de aveere si interese, faceati eventual ceva afaceri sau inventati un “management” care va aducea glorie. Nu va aplecati si nu tineati mortis sa fiti in fruntea unei institutii a statului doar pentru ca aceasta era calea aleasa de dumneavoastra, merit unei campanii electorale cu tot ce cuprinde “lipiri de afise , minciuni, pupat de cururi, programe neaplicabile, etc. “. puteati sa fiti un nou Tiriac sau ma rog ceva de genul asta, doar atunci va puteati lauda prin cv-ri ca aveti stofa si viziuni de manager, dar dumneavoastra in afara de sustinere politica sunteti un nimeni. Am scris pe http://gigimihalache.blogspot.ro/ multe despre anomaliile, greselile si mai ales stangaciile unui management de 2 lei, promovat de dumneavoastra.
Nu vreau sa va fac, nu stiu ce tablou incerc sa redau unele fapte si mai ales actiuni ale managementului de rahat pe care credeati ca, sustinerea politica va sprijini nonperformanta, oricum imi sunteti dator cu o oaie pentru “botez – sir' si mai ales pentru costul pentru serviciul postal universal, inca din toamna lui 2014 v-am adresat o intrabare cu privire la noncombatul CNPR cu privire la raportul publicat de cei de la ANCOM, acum vad ca aceasta problema ridicata de mine nu va da pace si o folositi ca strategie pentru redresare, sa va fie rusine ptr ca axact acolo vroiati sa va duceti, noroc cu DRAMA de la COLECTIV, apropos, cu privire la demisie, mai sunteti si mincinos pe deasupra.
Sa revenim la situatia actuala.
Va acuz de suprimarea economiei CNPR si ducerea spre faliment din urmatoarele motive :
  1. Penultima oferta, pentru marirea salariala solicitata de toti angajatii, o argumentati ca fiind cea corecta referitoare la situatia economica a Companiei, oferta pe care nici macar nu ati semnat-o, ati pus un trepadus sa o semneze, motiv pentru care toti angajatii nemultumiti au continuat protestul, blocand activitatea. Veniti acum cu o oferta mai buna, fata de “acea ultima”, de unde ? Deci ? voit si mai ales premeditat, ati rupt negocierile, aruncand o oferta pe care nici dumneavoastra nu stiati ca va fi acceptata, probabil motivat de distrugerea Companiei. Daca veneati cu aceasta oferta, poate nu se bloca activitatea, dar cu acea oferta de neacceptat, blocajul a survenit si numai datorita dumneavoastra. Sunteti direct raspunzator pentru toate pierderile create cu acest blocaj.
  2. In ultimul numar al revistei Postasul faceti reclama firmelor concurentiale, chiar pe prima pagina, daca oricare alt salariat proceda in acest fel, era cercetat, dat afara si eventual platea si daune interese, pentru ca in regulamentul intern este stipulat expres interzicerea acestor fapte, sa nu mai zic ca-s fapte care pot trage si o raspundere penala.
  3. Un management dezastruos care a scazut cifra de afaceri cu 15 % annual de cand sunteti la carma CNPR.
  4. Cheltuieli inutile si investitii megalomanice, unde este raportul cu privire la “investitia” in cateva posturi prin CA si conducerea firmei Broker asigurari, ati dat peste 5 milioane de lei pe un proiect mort din fasa.
  5. Lipsa unui adevarat plan privind directia CNPR “maine” si in viitor, nu doar concedieri si reorganizari, acestea duc la faliment.
Asta doriti ? Cumva acea reclama la firmele concurentiale va asigura un viitor post pe acolo ?
Demisionati in bloc impreuna cu toata conducerea CNPR si CA, nu ati facut decat sa distrugeti.
Cat despre ultima oferta facuta, mixta, marirea valorii bonurilor de masa si cati-va lei, iarasi ati gresit sau sfatuitorul este foarte prost, trebuia sa o faceti in scris tuturor, fara alte negocieri, protestul era spontan, cei care aveau “puterea de a negocia” nu era SLPR-ul, ci acei salariti care au oprit lucrul si au blocat activitatea. Marirea valorii a bonurilor de masa trebuia sa o prevedeti in buget inca de anul trecut, pentru ca se indexeaza o data cu inflatia, dar ? V-a durut undeva de tichetele noastre si de faptul ca rad toti comerciantii de noi, doar la Posta a ramas valoarea de 9 lei.
DEMISIA, duceti-va in Anglia sau la PSD au nevoie de figuri noi pentru alegeri, Posta nu e de nasul dumneavoastra, oricum sunt absolut sigur ca plata va veni candva si pentru dezastrul facut de dumneavoastra, au mai fost si altii.
Luni cand o sa vin la serviciu vreau sa vad demisia, s-a inteles ?

Gigi Mihalache
Un salariat postal

              Update, tot de la un salariat postal care va adreseaza, cateva intrebari, bineinteles ca-s foarte de acord cu ele, altfel nu le-as fi publicat. Deci, sir Petrescu, cum raspundeti ?
 Stimate domn Mihalache, daca tot lansezi provocari, profit si eu de faptul ca , dupa cate am iteles, CEO Petrescu a devenit foarte comunicativ , permite-mi , te rog , sa ma raliez demersului tau - fara a impieta- prin ridicarea a trei interogatii- provocari, si anume :
Domnule Alexandru Petrescu, dat fiind “ impresionantul'” dvs. CV, cu care nu pierdeti niciun prilej sa va impaunati, dar care este precum Fata Morgana, acum apare, acum dispare si este foarte vag, v-as fi recunoscator daca ati dezambiguiza trei problemute.
  1. Puteti prezenta public acea diploma de la acea Universitate din Cardiff ? Informatiile mele - nesigure ce este drept- spun ca respectivele studii ar fi de fapt ceva de genul scolilor de vara , cu stagiu de 2-3 saptamani;
  2. Puteti prezenta ceva referinte si -eventual- caracterizari de la ,,marea banca'' din Anglia unde spuneti ca ati lucrat? Informatiile mele - tot nesigure - spun ca era o cooperativa de credit rurala din suburbiile Londrei, ceva de genul CAR Omenia;
  3. Exista vreo legatura intre CEO Petrescu si Inalt PS Snagoveanu? Informatiile mele spun ca da, exista.
Multumesc Daniel Ulita pentru completari, oricine vrea sa adreseze intrebari, nu doar conducerii, mie sau oricarui coleg / reprezentant, etc, precum si raspunsurile le voi publica. Curaj, blogul meu nu este pentru cacaciosi, cine are curaj, sa-i dea bataie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii la liber. Astept orice argumentatie, orice combatere a subiectelor si mai ales afirmatiilor scrise de mine