duminică, 11 septembrie 2016

POSTA ROMANA - DIN 1989, PARTE SI DIN VIATA MEA, PANA CAND ?

Scuzata sa-mi fie  tacerea, chiar ca am avut foarte multe de facut, asta nu inseamna ca nu am fost la curent, numai ca nu am avut timp de scris si postari.
Umbla un zvon ca acea lista de "tumori" se va semna in aceste zile ( joi-vineri 8-9 septembrie 2016,  cred ca deja s-a semnat / hotarat, aceste ganduri sunt adunate de cateva zile ), pun pariu ca pe acea lista cam 60 % vor fi victime colaterale, adica salariati nevinovati.  Vor pleca si cativa de taietori de frunza, sa dea bine la statistica, dar am curaj sa pun pariu ca beizadelele, amantele, nevestele si restul protejatilor vor ramane. Vom vedea.
Eu nu fac altceva  decat sa postez tot ce este public despre Posta Romana, inclusiv cheltuielile inutile, fara pic de studiu de oportunitate, salarii nejustificat de mari in comparatie cu salariile de ministri, secretari de stat si alti demnitari sau functionari cu mult mai multe responsabilitati. Informatia si tot ce este legat de Posta este accesibila oricui, eu nu fac decat sa improspatez memoria si eventual sa ofer celor interesati tot ce se scrie despre Posta, Este compania unde lucrez, asa e si normal sa fii interesat, cum merg lucrurile, eu faca asta din pasiune, curiozitate si mai ales din acea chestie " sa nu raman prost" accesul e liber tuturor, numai ca, rutina, plafonarea, lehamitea si mai ales dezinteresul, toate astea la un loc fac sa fii mai slab, pera contrario - un om informat e un om bazat si mai puternic.
 Nu ma pot baza pe zvonuri, barfe sau alte chestii, doar ca, la Bratianu a devenit o super strategie ( vezi actele aditionale cu ZLN, disponibilizarea fara salarii compensatorii, introducerea sporurilor in salariu , etc. comentate la vremea lor, de mine pe blog ), prima data lanseaza zvonul, sa vada cum sta "prostimea", apoi aplica tot ce este deja hotarat inainte, doar de el  si acei driguitori vremelnici ai Postei.
Nu cred ca ati vazut, prin abordarile mele, doar carcoteli si imbarligaturi, nu fac decat sa fiu la curent cu tot ce misca despre posta, parerile, opiniile mele referitoare la managementul din fruntea CNPR plus critici aduse la conducerea monocefala a Organizatiei Sindicale din care fac si eu parte le-am scris, explicat destul de raspicat pe blogul meu si in toate postarile mele dupa alte retele de socializare. Am postat si propuneri, unele au fost preluate in revendicari, foarte bine, nu face decat sa ma bucure. Pana nu se pune totul pe masa si se incepe cu adevarat co onstructie bazata pe onoare, datorie, drepturi, obligatii si mai ales consultare si informare, apoi deciziile sa se ia unanim, de cei care decid reprezentarea si reprezentantii acestora, mereu va fi asa.
Pana cand politicul din fruntea managementului, la noi la Posta sau oriunde prin companii de stat, iar managementul sindical nu se va face profesionist cu mare putere de negociere corecta si transparenta, vom avea mereu dubii asupra hotararilor luate de cei care ne reprezinta.
Cum putem avea incredere ca se va negocia corect si "barbateste" cand Bratianu solicita concedieri si mai ales si-a angajat copilul pe post de Director in centralul CNPR, ca el sunt mai multi nu are rost sa dau nume, majoritatea stiti despre ce si cine este vorba, nu ma refer doar la copii, unii mai au si sotii sau alte rude care nu fac altceva decat sa faca ce zice Bratianu, “Citat din Bratianu” - taietori de frunza la caini devenind "tumori" in sistemul Postal dupa spusele aceluiasi Bratianu..
Cat despre ultimile "ispravi a lui sir Petrescu de prin media adunate :

Super, vom deveni cei mai tari. Felicitari sir Petrescu - manager sau CEO, cum va place sa va 'numiti' sau sa va 'numeasca' cei ce va 'perie'. 
Din 2014 sunteti la 'carma' Postei, a scazut cifra de afaceri, 2015 este  pe minus, chiar sunteti patetic. 
Posta este un adevarat Leader pe acest segment, managementul numit de partidul din care faceti parte parca e pus special sa distruga aceasta Companie si mai ales aceasta pozitie de piata castigata inttr-o150 de ani, sa nu uitam si ajutorul universalitatii, Posta Romana este printre fondatorii Serviciului Postal Mondial.Nici comunistii nu au fost in stare sa o duca asa in jos cum o duceti voi marii "CEO"
Cu un management profesionist, depolitizat, deparazitat de politruci,  Posta isi poate recastiga locul bine meritat. Cu d-stra in frunte, suntem in mare picaj.
Ce sa mai vorbim ca volumul de corespondenta procesat a crescut si dumneavoastra tot bateti campii de servicii bancare si de asigurari, unde ati "sifonat" peste 2 milioane de lei, din care nu s-au intors absolut nimic inapoi.
 De prin 1996 tot aud, dar absolut la toate conducerile manageriale dorinta implementarii acestui proiect de modernizare, observ ca si acest management politic impus de algoritmul jocului de'a puterea si conducerea executiva a tot ce inseamna companii de stat si cum le sta bine la romanii laudarosi pusi politic in functii babane, mai bine ne laudam cu ce vom face si ce se va moderniza, in loc sa tragem linie sa ve dem efectiv ce s-a facut . Cu alte cuvinte speranta dezvoltarii si modernizarii se rezuma la 'VOMa' si ' SEVA' de la vom aduce si se va face. Ne-am saturat de atata voma si seva. Conduceri proaste au mai fost, dar aceasta cred ca e cea mai dezastruoasa. Potenta lor manageriala este doar distrugerea retelei nationale si laude cu ce se doreste a se face.
Solutii,  ptr modernizare ? din 2014 am ragusit sa tot zic de banii ce se cuvin Postei Romane ptr Serviciul Postal Universal, acum vad ca atat d-stra, mare manager "uns" cat si falsul lider  "Bratianu" revendicati aceasta problema, ca si una de "salvare" deoarece nu aveti alte solutii manageriale pentru o adevarata relansare si mai ales un progres normal, dupa escurile manageriale de tip sir "Petrescu" cu asigurarile si serviciile bancare. Intrebarea mea la acea sedinta de la Cluj, cu privire la noncombatul si mai ales dezinteresul pentru acei bani binemeritati de Posta Romana ptr efectuarea SPU, era doar o replica la minciunile si neputintele manageriale insirate in fata noastra, nicidecum o barca de salvare, dar si acei bani  erau foarte buni , ptr investitii in modernizarea dotarilor tehnice, scapati si de laudele cu marele imprumuturi. Intradevar, mare clasa manageriala si stofa de sir Bancher. oricum, aceasta "clasa" manageriala este platita "REGESTE", ca acolo de unde veniti .
Puteau fi accesate si fonduri europene, ele pot fi accesate, de companiile private sau de stat, problema companiilor de stat in accesarea fondurilor este uneori perceputa ca si ajutor de stat de catre cei de la UE. Faptul ca Posta Romana are in organigrama si asemenea posturi care ar trebui sa atraga fonduri nu e asa rau, numai ca la Posta singurul studiu de oportunitate si mai ales necesitatea infiintarii acestor functii, este motivata doar de faptul ca mai trebuiau angajati pe diferite posturi cu salarii mari din care probabil se duce un important procent la cei care i-au numit sau angajat si bineinteles la partidul 'iubit' drept multumire din partea unora ca au lipit afise sau a altora ca mananca si gura lor ceva , mai ales ca sunt semianalfabeti, fara scoala sau pregatire, uneori au hartii care atesta unele studii facute cine stie pe unde, dar calitatea profesionala e groaznica. Pupa in cur, lauda si vei avea, din pacate cam asa e la Posta si nu doar, in general toata societatea Romaneasca e sclava acestor principii aplicabile prin Burundi, Congo, Coreea de Nord si multe alte tari totalitarisme.
In concluzie, sir Petrescu, esti de nimic, du-te si lasa-ne, doar o rugaminte personala, i-al si pe Bratianu si el e apanajul managementului dumneavoastra.
Apropos, daca in declaratiile de avere si de interese publicate in luna iulie pe site-ul Postei, conform reglementarilor legale in vigoare, daca nu mai apar si functiile politice, asta nu inseamna ca nu avem si declaratiile vechi, unde dumneavoastra cu manuta dumneavoastra scriati si acele functii babane prin PSD, asta asa ca sa stiti ca, avem si declaratiile vechi, ba chiar le si confruntam, observam ca aati castigat din Posta vro 400 mii de lei, halal salariu, ai adus macar 1 (UN LEU) contributie manageriala la bugetul CNPR sa meriti un asa salariu, sa nu mai zic ca e de peste 3-4 ori mai mare decat al lui Isarescu, daca nici d-lui nu mai are responsabilitate, sau in comparatie cu Presedintele, Prim Ministru sau alte functii inalte, Ce ati facut sa meritati atata banet ? sa nu mai vorbim si de celelelate venituri, de la CFR, unde sunteti doar membru CA, sac , ca v-a luat functia de presedinte, s-or fi prin si aia de "clasa" manageriala, cat despre partid, naspa, daca si-au luat mana dupa dumneavoastra, mare lucru sa nu ........Cine stie , vom vedea, noi am fost aici si pe vremea lui Vreme, Sandu, Toader, Lepadatu etc. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii la liber. Astept orice argumentatie, orice combatere a subiectelor si mai ales afirmatiilor scrise de mine