marți, 10 noiembrie 2015

SOLUTII MAI PE LARG

Salutare,

E timpul schimbarilor.

Chiar si noi trebuie sa ne schimbam.

Cum ?
-                           Schimbandu-ne pe noi, totul este doar la indemana noastra  si doar actiunile noastre ne pot schimba destinul.

Eu, tu, voi, EL ,  ei, ele, de fapt  toti care suntem membrii in acest sindicat imens.

De ce imens ?

            Pai, daca va uitati bine in toate structurile sindicale din aceasta tara, o sa vedeti ca, suntem singurii care suntem „uniti„ intrun sindicat national laolalta,  peste sasu cam 20.000 de mebrii, ca si o categorie profesionala.

Daca am lua, de exemplu profesorii care  normal,  sunt mult mai multi la numar  ca postasii, sau cei din sanatate o sa vedeti ca tot din anumite motive pe care o sa le arat si argumentez mai jos, nu sunt uniti intrun sindicat puternic la nivel national. Datorita anumitor orgolii si interese sunt sparti in zeci de organizatii sindicale afiliate la zeci de federatii si la 3-4 confederatii sindicale. Lucru absolut gresit daca am lua in considerare scopul si rolul sindicatului in adevaratul lui sens.

Las deoparte enunturile si intelesul sindicatului si al sindicalismului conform DEX si alte dictionare si lucrari stiintifice incercand sa explic macar anumite principii logice dupa care ar trebui normal sa functioneze o organizatie sindicala.

  1. Independenta organizatiilor sindicale fata de orice partid politic sau organizatii guvernamentale sau administratii centrale sau de stat;
  2. Neamestecul politicului in deciziile luate de fiecare organizatie prin reprezentantii membrilor sai;
  3. Inrezicerea politicului in conducerea organizatiilor sindicale;
  4. Se interzice  prin lege de a face parte din structuri de conducere sindicale in acelasi timp cu functii administrative, politice etc..
  5. Libertatea construirii unei organizatii – asociatii profesionale, stabilite prin constitutie.
  6. Si nu in ultimul rand, angajati / lucratori asociati intr-o organizatie sindicala de baza in cadrul unei societati comerciale, fie ea sub orice forma ( capital privat, mixt sau de stat) din cadrul acelei societati. Acest punct are cumva si prevederi legale, ce la noi nu se intampla, mai ales prin dorinta arzatoare de a schimba statutul, sa fie mai permisiv in privinta membrilor, sa se poata inscrie si PENSIONARI.


Norme simple incalcate de noi la un moment dat, crezand ca,  daca din clasa politica va face parte si  un reprezentatnt sindical, sustinut de membrii de sindicat, pastrandu-si si functia sindicala,  contrar legilor in vigoare, dar aprobat prin unele statute, cum a fost si cel al FSPC ( actual SLPR), vom putea muta muntii din loc.

Acum lasand trecutul deoparte, am putea macar trage o linie sa vedem ce a castigat Sindicatul si Sindicalismul  de pe urma politicului. = NIMIC, cu exceptia unora, care au fost in varful piramidei sindicale

A fost un cod al muncii schimbat fundamental, fara sa fie consultata si partea sociala, trecut prin asumare in parlament, desi multi dintre noi am militat,  protestat si marsaluit in strada, in timp ce, chiar aia pe care „noi” i-am trimis sa ne reprezinte au votat pentru trecerea acelui cod.

Pe langa faptul ca, acei membrii ai parlamentului sustinuti de clasa sindicala,  au votat pentru proiectul C.M. scuzandu-se ca nu au stiut cum sa voteze ( bile albe – bile negre), dupa trecerea codului au ramas in continuare membrii ai parlamentului, cand de fapt domniile lor aveau acolo o tinta precisa si un mandat din partea reprezentantilor lor sa sustina si sa promoveze legi in concordanta cu politicile sociale si politicile mondiale cu privire la munca  si  drepturile lucratorilor in fata angajatorilor.

            O demisie in bloc a celor sustinuti de sindicate ar fi fost solutia ideala, dar ... acum referindu-ma la Matei Bratianu, ptr. ca el ne-a reprezentat in parlament dupa ce s-a schimbat la C.N. statutul FSPC dandu-i drept de a fi si presedinte de federatie si parlamentar, satatut schimbat cu votul aproape unanim cu exceptia a   6-7 voturi impotriva, printre care ma numar si eu, cerand drept la cuvant sa explic si sa aduc argumente de ce sunt impotriva...(martorii de la evenimentul de la CN  Jupiter plus inregistrarile care sunt la federatie, actualmente SLPR pot demonstra asta ) legi care interziceau asta, plus faptul ca politicul si clasa politica nu a facut nimic bun, dar absolut nimic bun in Romania de dupa 1989. Dar votul majoritatii a invins minoaritatea, lucru pe care l-am acceptat si am incercat in continuare, sa ma fac auzit in toate intrunirile nationale comune ale reprezentantilor sindicali, fie vorba de consilii consultative  sau consilii nationale.

Pe langa faptul ca, toti cei care luam parte la acel consiliu national, „legiferam ilegal” schimbarea statutului, permitandu-i  lui Matei sa fie cu  c......l intre  doua luntrii, sperand ca, vom imparati lumea, noi marii sindicalisti (adica  noi reprezentantii sindicali nationali, de fapt ... adica ei ) , am mai si dat drumul la politic in posta sub toata forma lui marsava, indemnad salariatii postali sa-si depuna candidaturi la alegerile locale, tintind un numar mare de consilieri, alesi locali , masa „de alesi”cu care sa se poata negocia anumite drepturi  asa zise „ sindicale”. Strategie, total gresita din toate punctele de vedere, am fost impotriva acestui proiect dar..... cu 5-6 cati am fost impotriva nu se puteate schimba mare lucru.

In mod normal si intro democratie adevarata, conducerea sindicatului national ar trebui  sa fie compusa din acei lideri care s-au impotrivit schimbarii statutului si asa zisului proiect politic.

Pe langa faptul ca Matei are aproape 70 de ani, „sa traiasca multi, multi ani fericiti, dar la pensie nu in fruntea sindicalismului din Romania” si nu se lasa dus, mai face prostii de care sunt sigur ca le-a facut cu stiinta  si anume interes, orice argumente ar aduce el impotriva.

Viziunea lui Matei asupra sindicalismului si a militantismului sindical, este de trista amintire, el este un prostituat al sindicalismului, care trebuie cat mai curand indepartat din toate structurile sindicale pana nu ne va obliga sa fim si membrii de partid , bineinteles dupa interesele dumnealui. De fapt nu doar viziunea asupra militantismului sindical e de trista amintire ci si viziunea lui sociala si cea cu privire la echitate si egalitate de sanse. De fapt nu este doar un prostituat al miscarii sindicale, ci este un prostituat si traseist politic, comportament care ar trebui studiat de Academia Romana pentru a argumenta si emana propuneri legislative, sa li se interzica acestor scursuri ale vremurilor sa fie reprezentanti anumitor entitati, fie ele politice sau sociale. Matei ar trebui predat in scoli, universitati la teme cum ar fi: „ Asa sa nu faceti”, „Astia sunt prostituatii politici”, „ Astia sunt acei oameni cu dictatura, grandomania si totalitarismul in sange”, „Astia sunt oamenii de care ar trebui sa va feriti”, Astia sunt TUTANKAMONII vremurilor noastre”

De ce ? Argument.... Actul aditional semnat pe data de 29. 09.2013  in timp ce unii postasi isi dadeau „duhul” in plin examen, sperand ca vor mai prinde ultimul tren, de a ramane in familia postasilor, Marele Matei, semna acte aditionale, taind din drepturile castigate prin CCM si de cei care plecau acasa, si de cei nenorocosi de a fi ramas in sistem, si de cei fara de care sindicatul national SLPR nu mai era asa de mare pe cat se credea. Nici macar nu s-a gandit la asta, trebuia  sa-si fi taiat mana aia cu care a semnat acel act aditional, asta in cazul in care ar fi fost obligat, dar el a facut-o din propriul interes ca altfel acest gest este inexplicabil. Acest gest al lui, a creat in primul rand o mare discrepanta si discriminare pe fata dpdv social, tinand cont de faptul ca, doar cu un an in urma, conditiile au fost altele, acelea ale prevederilor CCM. Mai se pune si nota in acel act aditional, ca aceste prevederi sunt valabile doar pentru disponibilizarile din anula acesta. Lucru inadmisibil din punctul de vedere al oricarui REPREZENTANT SALARIAL. Nu schimbi niciodata regulile in timpul jocului si mai ales nu schimbi o regula care poate crea discriminare in randul membrilor pe care ii reprezinti.

Dualismul politic al lui Matei, lasa mut pe orice pioner in ale oricarei abordari cu privire la o viziune civica- doctrinara, etc . Le-a zis celor din PDL „Bine ati venit in familia postasilor” afirmatie facuta la Marsul Factorilor Postali de la Felix din anul 2010. An in care, era Deputat PSD in Parlamentul Romaniei. Am scris, de fapt am adus in fata anumite articole de presa in care lideri marcanti ai PSD-ului il acuzau ca vrea sa treaca in barca PDL-ului la momentul dat pe blogul meu.

Nu-l acuz pe Matei de faptul ca si-a angajat copii in Posta, ba din contra il apreciez pentru asta, dar... doar, din punct de vedere „moral si spiritual” Chestia, asta este ca o mantuire a lui, fata de copii lui, si sinceri sa fim, care parinte nu doreste sa fie „implinit - aranjat” copilul lui.   El a gasit momentul, a avut  puterea si influienta necesara la un moment dat, dar nu avea niciun argument impotriva sa nu fie acuzat ca, a vandut mii de postasi ptr 2 posturi destul de caldute mai ales dpdv financiar, dar daca trocul a fost sa semneze acel act si nu doar ala, sunt sigur ca mai are o gramada, in schimbul ramanerii copiilor lui in sistemul postal, sa-i fie de cap, atat bine cat ne-a vrut el nou sa-i DEA D-ZEU lui  de 10 ori mai mult, dar totusi sa ajunga in scurt timp DIRECTOR in cadrul CNPR, pute rau. 
La fel a mintit si cand se jura cu mana pe inima ca nu va intra in politica si...., cine e mincinos ?

  
Revenind la sindicalismul nostru de toate zilele....

Noroc cu noua legislatie a muncii cu privire la dialogul social plus codul muncii si nevoiti sa intram in legalitatea pe care nici dupa vechile legi, fosta FSPC functiona anapoda, a trebuit sa constituim sindicatul national, ptr a ne putea pastra reprezentativitatea la nivel national si asa zis drepturile conform CCM-ului mult laudat pana in 2018. Deh... numai oameni mari acolo in fruntea fostei FSPC, Noroc ca a plecat pana la urma si Tutankamoana de L.C., chiar sunt curios, acum cine mai tine partea administratiei cu lozinca „ nu avem venituri si avem cheltuieli mari” si daca o plateau nu emana prostiile alea. Orice organizatie sindicala prin reprezentantii sai, odata ce a semnat cu administratia anumite drepturi, nu se poate scuza in fata membrilor sai ca acea administratie nu are venituri si nu sunt fonduri ptr acoperirea acelor drepturi castigate. Nu e treaba sindicatului fondurile si veniturile administratiei. Datoria primordiala este acea  sa ceara administratiei strategia pe termen scurt, mediu si lung si mai ales sa se mentioneze  in strategie implicarea din punct de vedere social si ce impact va avea in urma aplicarii strategiei. Acestea sunt doar teorii in cazul SLPR, in practica nu s-a implicat cu nimic.

Noul SLPR....aici, iar s-a facut o mare greseala construind un sidicat national prin „fuziune’ cand mai simplu era sa fie cereri-adeziuni clare semnate de fiecare membru de aderare la noua entitate sindicala creata, insotita de o cerere prin care se arata faptul ca renunta la calitatea de membru al vechii organizatii sindicale (bineinteles cu numar de inregistrare si datata) si nimeni nu contesta vreodata acest demers ca fiind ilegal, asa cum s-a procedat,  inca se dau si se vor da  loc la interpretari.

Reprezntantii sindicali care fac parte din delegatiile nationale si mai ales din structurile de conducere, dau cu bata-n balta dintr-un congres in altul, il aleg pe Bratianu intr-un congres, este contestat la instanta, se convoaca un congres extraordinar, intre tim se angajeaza ElLidero Maximus la CNPR, sa poata reprezenta salariatii, isi depune din nou candidatura, pe furis, fara anuntul normal ptr termenul limita al candidaturilor si anuntul mai normal de anuntare al candidatilor, sa-si faca si nea Ion o idee, cam ce mandat sa dea reprezentantului lui sa voteze, trece si asa numitul congres extra extra ORDINAR, se realege El Lidero, dar fara sa zica prostimii cate beneficii a negociat pe sest cu conducerea politica, referitor la salarii si sporuri, oare s-o fi gandit ca nu are "printisorul " cu ce plati ratele ? Acum ati vazut lista cu salariile si sporurile de conducere din centralul CNPR, va mai puneti intrebari de ce Matei este insotit intotdeauna de directorul general si o intraga camarila prin toate delegatiile sau pe la toate sedintele de sindicat ? pai ?!?1 la asa salarii "bati si pas de defilare". Tare sunt curios care au fost argumentele, nota de fundamentare sa nu zic studiul de fezabilitate, care in ultima vreme este luat in ras din cauza furaciunilor politicienilor, a stat la baza construirii acestei liste , anexa la CCM doar ptr centralul CNPR si nu in ultimul rand as vrea sa vad cine a negociat , ce mandat a avut sa negocieze asa ceva si cine a mai stiu in afara de Matei si partea adversa.

Tot pana la acest congres extra extra  ORDINAR, dupa ce a prostit reprezentantii, cu sporurile, de vezi doamne, el era Mama Omida, si ca stie el si numai el, ca vezi tu doamne "astia" adica clasa politica vor sa ne ia sporurile. O minciuna sfruntata si o MANIPULARE in adevaratul sens, profesionista, singurul motiv de introducere a sporurilor in salarii este doar acela ca, s-a marit cotizatia la sindicat cam cu 35-40 %, mai ales ca multi din angajatii noi ori nu vor or nu li se explica ce si cum e cu sindicatul si nu prea se inscriu, mai e si acea clasa politica de la CNPR si din toate judetele, adusi pe posturi politice plus marea lovitura, OPOZITIA, mai sunt 2 sindicate foarte bine organizate, si mai ales legal constituite. Sindicatul lui Florin de la Constanta, care nu a vrut sa fie in continuare sluga la Plantatia Bratianu ( acelasi lucru il faceam si eu 100% daca nu eram nevoit din motive personale sa renunt la functie de lider de judet , mai ales ca m-am mutat vro 5 judete mai in NV  de judetul Vrancea, bineinteles daca aveam sustinerea necesara de la cei care m-au desemnat sa-i reprezint, eu zic ca mai mult ca sigur o aveam) si mai este si sindicatul lui Costel Ovidenie, om care si-a recunoscut anumite greseli, dar putem remarca cel putin faptul ca odata ajuns Deputat, a renuntat la functie, ptr asta jos palaria, oricum un merit mare il are si Matei si mai ales slugile lui.

Trecand de aceste argumente aduse, solutiile nu-s imposibile, daca se vrea se poate.

 Pe langa propunerile urgente pe care le-am enuntat intr-o postare din zilele trecute, propun:
             
                 Daca as fi astazi la conducerea SLPR as propune:

In primul rand  as lua cu seriozitate functia si rolul  de lider care este datorita membrilor, deci as reda puterea membrilor organizatiei pe care o voi reprezenta cu urmatoarele propuneri.

Prima si cea mai importanta propunere >> Secretizarea CCM-ului.   Cum ?

 Forma actuala a CCM  inregistrata la tribunal cu toate actele aditionale sa fie blocata la faza in care este acum. Cu alte cuvinte scos CCM-ul pe masa si BLOCAT LA SCHIMBARI prin acte aditionale. Sa nu mai poata sa fie schimbat niciun articol din CCM cu privire la drepturile obtinute, decat cu votul „scris*” a cel putin 2/3 din membrii (nivel national)

Votul scris inchis  > fiecare membru ar avea drept de vot scris  dobandind la inregistrarea dreptului dovedit prin cotizatie un numar  unic de mebru  (denumit de mine (NUM )) de ex: judetul Gorj va avea alocat un numar de judet 25 urmat de 01, 02..... cum i se va aloca numar in ordine alfabetica de membru in judet. Registrul cu numarul de mebrii si NUM va fi tinut in partida dubla> sindicat national – filiala judeteana. Pentru orice schimbare propusa privind drepturile CCM  sa fie nevoie de cel putin 2/3-imi din toatal membrii de sindicat.

Acest NUM va putea fi folosit si la procesul alegerilor structurii de conducere a sindicatului national. Presedintele va putea fi nales cu 50% + 1 din primul tur sau cu majoritatea simpla din al 2-lea tur. Dupa alegerea presedintelui se va putea propune echipa de conducere asumata de presedintele ALES, echipa formata din  maximum 3 persoane membrii de sindicat ( propun aceasta forma pentru buna functionare a echipei manageriale,  intelegerea si asumarea  totala a conducerii administrative al organizatiei )

Consiliul de conducere sa fie format din atatia mebrii, cate judete sunt, care se vor intruni lunar sau oridecate ori este nevoie si sa se prezinte la intrunirile deja programate (tematice ) cu  votul NUM al membrilor sai cu privire la orice hotarare luata cu privire la organizatie.

Sau din reprezentantii a 2 judete limitrofe , normala ca alesi de membrii prin sistemul NUM dar prin rotatie trimestrial – semestrial – anual dupa caz, intarind rolul si implicarea liderului in activitatea sindicala si totodata protejandu-l in fata administratiei si nu numai, si dpdv legal cu privire la drepturile cuvenite prin legislatia muncii cu privire la reprezentantii sindicali.

Una din aceste propuneri ar fi premergatoare si ca intarire al organizatiei la nivel national dpdv legal cu privire la constituire, deoarece s-ar crea filiale cu drept  de reprezentare zonal (2 judete sau 1 judet) care va trebui sa stranga adeziuni clare dovedind calitatatea de membru in acea filiala judeteana sau 2 judete stranse intro filiala.

Orice propunere cu privire la updatarea CCM –lui sau alte propuneri privitoare la drepturi legale ce se vor putea obtine in urma unor negocieri administratie – sindicat  trebuie sa fie adusa la cunostinta fiecarui membru de sindicat  prin crearea unui program informatic cu acces doar de membrul de sindicat printr-o parola, apoi in cunostinta de cauza sa aibe dreptul sa-si exprime acceptul sau nonacceptul (votul prin acel NUM)

Controlul incrucisat asupra voturilor exprimate prin NUM sa fie facuta prin trimiterea lor la birourile electoare din judetele imediat invecinate (sau aleatoriu prin schimbari regulate sau aleatorii) ptr a nu se implica sau influienta propunerea unui judet cu privire la negocieri nationale.

Birouri judetene electoare =  un numar impar de mebrii dintr-un judet minimum 5 care vor centraliza voturile si vor inainta la nivelul national voturile centralizate impreuna cu buletinele de vot (in format electronic scanate sau in xerocopie)

Birourile electoare judetene vor fi independente de structura statutara a fiecarei filiale, actualele B. Ex. Judetene.

S-ar putea demara, initia propuneri cu privire la drepturi salariale la nivel national sustinute de un numar foarte mare de mebrii.

Avantaje enorme si cu cheltuielile, deoarece toate adunarile nationale ar fi facute in cunostiinta de cauza si cu mandatul scris al tuturor membrilor de organizatie.

Actualele Consilii Nationale ar avea ca tema de dezbatere altele decat administrarea organizatiei aprobari de bugete si rapoarte care vor fi aprobate deja inainte de intrunirile semestriale prin NUM-rile centralizate. Timpul alocat CN-rilor viitoare vor fi directionate pe strategii sindicale.

Economii mari cu privire la cheltuieli, deoarece in maximum 1 zi plina de lucru s-ar putea stabili tinte si strategii propuse si trimise catre judete si membrii pentru a fi votate cu NUM.

Aceste propuneri nu ar mai da loc la interpretari cu privire la rolul liderului.

Liderul trebuie sa dezvolte echilibru, armonie, unitate si management strategic cu privire la viitorul membrilor organizatiei din care face parte. Liderul nu ar mai avea asa putere incat sa-si poata permita sa semneze acte aditionale, acorduri, decat cu acceptul si mandatul, tuturor membrilor de sindicat.

Reprezentantii judeteni vor fi la randul lor alesi prin NUM, iar  liderul judetean  va fi suspendat din functie conform CM actual, va fi platit din fondurile stranse drept cotizatie, in cazul in care la un judet nu sunt fonduri ptr a putea fi platit se vor completa cu fonduri de la SLPR sau se va reduce cotizatia ce trebuie platita la SLPR .

Fonduri ptr platirea a unui numar de 50 lideri inclusiv liderii nationali sunt din cotizatie plus atragerea de fonduri ptr dezvoltare durabile de la UE. Sau din fondurile alocate organizatiilor nonguvernamentale (acele ONG-uri), care ar trebui sa functioneze pe langa ministerele de resort , in ce ne priveste ministerul nostru ar putea bine mersi sa suporte 40 de salarii ptr 40 de reprezentanti judeteni sa nu mai fie nevoie sa fim pres la usa administratiei si sa fim mereu vulnerabili in negocieri cu asa zisii lideri scosi din productie, dar platiti de administratie. Fata de salariul DG de 15000 de euro dat de CA al CNPR doar ptr un individ, s-ar putea binemersi gasi solutii de doar 20000 pentru 40 de indivizi.   

 La nivel national nu vor mai avea obiectul actualele B. Ex sau BON cum se numesc ele acum pe structura vechilor DRP-uri. Noua structura „Consiliul national de conducere” enuntat mai sus , formata din liderii de judet sau 2 judete alaturate.

Facandu-se economie la cheltuielile cu privire la BON, se vor putea intruni doar acele consilii de conducere oridecate ori va fi cazul, nicimacar nu ar trebui statutat un termen lunar.

Comisiile mixte sindicat – administratie, la fel vor fi alese in urma votului NOM de la nivel national, si vor avea mandat expres de negociere cu votul a 2/3 –mi din votul NOM centralizat de comisiile electoare de la nivelul fiecarui judet si  centralizat la nivel national.

In acest sens fiecare comisie va avea definit rolul si scopul mandatului supus catre negociere. 

Toate aceste propuneri in cazul in care le veti imbratisa, ar trebui discutate de voi cu voi, cizelate, sunt absolut deacord ca nu descopar eu acum mersul pe bicicleta, trebuie studiat si cadrul legislativ, aduse argumente si updatari la propuneri pe care le voi imbratisa cu mare drag, dar trebuie grabit acest imbold cu privire la schimbare, se poate cere un Congres EXTRAORDINAR, CUM S-A MAI CERUT SI IN ALTE OCAZII, sa se dea drumul la alegeri privind liderul SLPR, asta daca nu isi da Matei demisia de onoare si sa plece linistit sa ne lase in amarul nostru, dar inainte de a pleca sa-si plateasca cotizatia de membru al carei reprezentant este din 2006 incoace, ori daca a platit cotizatia sa faca public dovada. Trebuia sa plateasca 1% si din indemnizatia de Deputat, ptr ca era si presedinte de sindicat si conform oricarui statut si sunt sigur ca si noi avem prevazut faptul ca >>> in orice organizatie, calitatea de mebru este dovada platii cotizatiei de membru si orice membru este liber sa aleaga si sa fie ales. Ca el a fost prea ales ca Ramses al 23-lea si vrea sa prinda suta de ani ca presedinte, se inseala amarnic.

Rolul si scopul  sindicatului nu este acela de a gasi scuze administratiei – angajatorului, ca nu are venituri, ci este acela de a apara drepturile castigate prin CCM. Nimeni dintre noi nu i-am pus arma la tampla celui- celor care conduc  acum destinele CNPR, nimeni nu i-am fortat sa preia conducerea acestei companii. Dumnealor si-au asumat, si-au dorit cu mare ardoare, au dat din coate, au lipit afise, au pupat in cur numai sa fie sefi,   si-au batut cu pumnul in piept ca vreau sa fie SEFI la POSTA si ca vor avea solutii. Daca nu au sa plece, nu noi i-am adus fortat.

Cum nici pe mine nu ma fortati cu arma la tampla sa devin reprezentantul vostru, in caz ca, doar eu imi voi asuma acest rol, voi asigura macar o organizare mult mai conforma cu legislatia si nivelul anului 2013, nu ma voi plange si nu  voi dezamagi pe nimeni. Puterea sta in mana, decizia si actiunea voastra, va trebui sa va treziti. Voi fi multumit si numai daca va veti trezi cat decat, macar cat sa nu va fure astia cate o bucata din voi si sa nu simtiti, macar sa fiti vigilenti.

Un alt demers necesar, ar fi sa solicitam un audit independent, sau un corp de control de la minister, care impreuna cu salariati din departamentele de control din interiorul postei, pentru depistarea tuturor cazurilor de fraudare si imbogatirea fara justacauza a tuturor care au ocupat functii de conducere in CNPR si in functie de rezultatele acestui demers, pe langa raspunderile legale, sa deconteze in visteria CNPR toate sumele incasate ptr incopetenta manageriala, asa ar fi normal intr-o societate normala.

Alta solutie nu e, si aici nu ma refer la propunerea mea de a fi reprezentant, ar mai fi doar una, care si asta analizata ar da de gandit multora. Desfiintarea sindicatului, sau ma rog scuze.... retragerea din SLPR si cautat un reprezentant al salariatilor dupa lege. In lege se stipuleaza, organizatie sindicala sau reprezentantul salariatilor, in acest caz nu ar mai fi nici sindicat, dar nici cotizatie, sincer .. nu imbratisez aceasta ipoteza, doar dpdv ca in legislatie este lasata cam in coada de peste, fara sa se precizeze, cine plateste, cati reprezentanti vor fi nevoie la un numar de salariati sau/ zona etc. un pic alambicata, cum le place romanilor sa faca legi, prin reprezentantii pe care i-au ales in schimbul galetilor, pungilor de malai si etc.

 Aceste ganduri am vrut sa le postez  pe facebook, ptr ca de acolo a inceput scanteia pe care am intretinut-o, numai ca, lecturarea ar fi grea si postez aceste ganduri ptr a explica mult mai mult la cele postate de mine in ultimile zile, naiv nu sunt, prost ? nu stiu, stiu doar ca ceva trebuie facut si cu mine si fara mine, bucuros as fi si de s-ar face chiar fara mine, am mai zis-o, exista vioata si dincolo de sindicat.

Sa dea Bunul Dumnezeu sa intre si pe "strada" Postei Romane si sa avem sprijin si din partea noii conduceri a ministerului, si a noului CA si DG. si mai ramane........ SPERANTA, sa nu o ucideti, e tot ce avem.

  Va doresc numai bine.

Celor care ma cunosc le doresc sa se poarte ca si cum de ei ar depinde functionarea universului in urmatoarele 2 zile si sa fie atenti sa nu creeze haos, celor pe care ii iubesc le declar in continuare dragostea mea neconditionata, iar celor „prieteni” ce-mi doriti voi mie sa va dea voua de 5 ori mai mult ca eu asa sunt darnic din fire. 

Gigi Mihalache


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii la liber. Astept orice argumentatie, orice combatere a subiectelor si mai ales afirmatiilor scrise de mine